Xshell Forum

wrong colors after setting color scheme

Last post: Tuesday, November 6, 2018 7:39 AM by Support, 7 reply

 
Tuesday, April 18, 2017 4:46 AM - Tu

wrong colors after setting color scheme

 
I have changed the color scheme of xshell
however, when i use list-colors-display command in emacs
the bright colors displayed is not colors i have set, but colors in the default xterm color scheme
normal colors are displayed well
my $TERM variable is xterm-16colors

Program Ver. : Xshell 5
Thursday, April 20, 2017 7:07 PM - Support

Re: wrong colors after setting color scheme

 
The color of the terminal follows the color scheme of Xshell. Double check which color scheme is used in your session file.

If the problem persists, please send us a screenshot of the issue and other details that may be helpful. Thanks!

Technical Support

Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Visit our blog Blog
Wednesday, May 3, 2017 3:15 AM - Tu

Re: wrong colors after setting color scheme

 
I attach the screenshot of emacs colors
and the screenshot of my color scheme

the first eight colors use my color scheme
and eight "bright" colors use default xterm color scheme

I also found that
the following command usemy color scheme
echo -e "\033[1;32maaa\033[0m"
and the following command use default xterm color scheme
echo -e "\033[92maaa\033[0m"

I don't know if emacs use the 91 - 98 escape command
but that may be related to the issue
Monday, May 8, 2017 3:58 PM - Support

Re: wrong colors after setting color scheme

 
Through further investigation, we've discovered that Xshell omits support of ANSI color codes 90~107.

We'll release a fix for this asap. Thank you!

Technical Support

Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Visit our blog Blog
Friday, July 21, 2017 3:08 AM - Tu

Re: wrong colors after setting color scheme

 
it seems the problem is not fixed in the new version
Monday, July 24, 2017 8:09 AM - Support

Re: wrong colors after setting color scheme

 
You're right, this month's release did not include this code area. We'll add it soon. Appreciate your patience.

Technical Support

Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Visit our blog Blog
Wednesday, October 31, 2018 5:46 PM - shunlir

Re: wrong colors after setting color scheme

 
Is the issue with ANSI color codes 90~107 fixed for 16 color space? If yes, which release?
What about 256 color space? I have similar issue when trying to display color 8-15 in 256 color space, the customized bright colors in xshell color scheme are not used.
Tuesday, November 6, 2018 7:39 AM - Support

Re: wrong colors after setting color scheme

 
I'll have this reported to our dev team again. Appreciate your patience.

Technical Support

Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Visit our blog Blog