Xshell Forum

Telnet keep getting interrupted

Last post: Tuesday, September 23, 2014 12:54 PM by Shuai, 5 reply

 
Thursday, September 18, 2014 6:17 PM - Shuai

Telnet keep getting interrupted

 
i am running the latest version 5 beta.

The issue I experience: telnet to a switch and the session freezes every 1 minute or so. It won't accept any input and does not show me any live terminal log either during, like connection is lost. Then it comes back to normal. About 1 minute later, the same. Everytime, I got the telnet connection back from the interruption, there is a "q" somehow got inputted in the terminal (not sure if this helps).

Is there any log I can capture to share here for this issue?

I tried to configure ACTIVE and Passive under telnet setting but does not seem change anything.

Program Ver. : Xshell 5
Sunday, September 21, 2014 7:33 PM - Support

Re: Telnet keep getting interrupted

 
Can you try connecting to switch using the Windows default telnet client? Use the telnet command from cmd.exe.

If you experience the same issue from the cmd.exe, this is probably a configuration issue on the switch device.


Technical Support
Monday, September 22, 2014 7:10 AM - Shuai

Re: Telnet keep getting interrupted

 
I did try that and also putty. No interruption experienced with those.

BTW, do u have any documentation explaining the function of ACTIVE and PASSIVE under TELNET settings?
Monday, September 22, 2014 12:37 PM - shuai

Re: Telnet keep getting interrupted

 
Here is further testing: it seems to get better if I disable the Keep Alive setting.

Not sure if that's related in any shape or form.
Tuesday, September 23, 2014 9:04 AM - Support

Re: Telnet keep getting interrupted

 
It might be related.

Is the problem fixed after disabling the keep alive options or is it just a bit better than before?


---
Technical Support
Tuesday, September 23, 2014 12:54 PM - Shuai

Re: Telnet keep getting interrupted

 
I probably wont be able to confirm it is fixed but it is definitely getting better.