Xmanager Forum

libGL errors

Last post: Monday, November 6, 2017 4:07 PM by Steven Walton, 2 reply

 
Monday, October 30, 2017 7:27 PM - Steven Walton

libGL errors

 
Testing this software (I am on the trial version) I thought I would run `glxgears` to get a feel. I got some interesting results
```
[ swalton ] [~] > glxgears [] libGL error: No matching fbConfigs or visuals found libGL error: failed to load driver: swrast 20551 frames in 5.1 seconds = 4000.787 FPS 16838 frames in 5.0 seconds = 3367.595 FPS 16522 frames in 5.0 seconds = 3301.846 FPS 16680 frames in 5.0 seconds = 3328.102 FPS 18340 frames in 5.0 seconds = 3667.999 FPS XIO: fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0" after 191264 requests (41 known processed) with 0 events remaining.
```
Note that the XIO error happens when I press the exit button on the viewer.

While I get extremely high frame-rates, the video produced is extremely choppy (estimate would be ~1fps). Notice that there are also some pretty big inconsistencies in the frames.

What I am more concerned about is that swrast is not loading, which everything on Google would lead me to believe is an nvidia problem, but I do not have noveau or nvidia drivers installed. I get this error any time I try to run any Qt program (4 or 5). I have some programs failing, which become difficult to trace the failure when these two libGL errors are the only errors produced.

Program Ver. : Xmanager 5
Connect Method : Xstart connection
Friday, November 3, 2017 4:42 PM - Support

Re: libGL errors

 
Hi Steven,

Thanks for the detailed report.

The libGL error should disappear using the following command:

export LIBGL_ALWAYS_INDIRECT=1

The inconsistencies in the frames are caused by the drawing method of Xmanager and it is as fast as the frame rate results.

Let us know if this resolves the issue.

Technical Support

Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Visit our blog Blog
Monday, November 6, 2017 4:07 PM - Steven Walton

Re: libGL errors

 
Thanks, that fixed it

As a side note, I could not log back in and edit my previous comment when I saw that it did not format nicely. My password did not work to log back in.