Xmanager Forum

XDMCP connection very slow

Last post: Friday, November 30, 2007 10:06 AM by Support, 3 reply

 
Thursday, November 29, 2007 8:36 AM - Sysadmin

XDMCP connection very slow

 
Connection Method: (Xbrowser)

Vendor/Version of server: (Solaris)

Network configuration: (gateway)

This is the log file when I log in:


Xdmcp Request Address: xxx.xxx.xxx.xxx
Xdmcp Connection Address 0: xxx.xxx.xxx.xxx
Xdmcp: sent a REQUEST message
Xdmcp: received an ACCEPT message
Xdmcp: sent a MANAGE message.
Xdmcp: Connection has been established. Going to run session...
Xdmcp KeepAliveTime: 0 seconds
OpenFont(client 3): 'cursor'
OpenFont(client 3): 'fixed'
OpenFont(client 3): 'fixed'
OpenFont(client 3): '-dt-interface system-medium-r-normal-l sans-18-180-72-72-p-106-iso8859-1'
OpenFont(client 3): '-dt-interface user-medium-r-normal-l sans-17-170-72-72-m-100-iso8859-1'
OpenFont(client 3): 'Fixed'
OpenFont(client 3): '-dt-interface system-medium-r-normal-xxl sans-24-240-75-75-p-136-iso8859-1'
OpenFont(client 3): '-dt-interface system-medium-r-normal-xl sans-20-200-72-72-p-114-iso8859-1'


After this it gets stuck. Black screen - nothing happens.


The dt error log file says :

Warning: Null child found in argument list to unmanage
Warning: Null child found in argument list to unmanage
/usr/openwin/bin/xset: bad font path element (#36), possible causes are:
Directory does not exist or has wrong permissions
Directory missing fonts.dir
Incorrect font server address or syntax
/usr/openwin/bin/xset: bad font path element (#36), possible causes are:
Directory does not exist or has wrong permissions
Directory missing fonts.dir
Incorrect font server address or syntax
Warning: Null child found in argument list to unmanage
Warning: Null child found in argument list to unmanage

Wed Nov 28 17:51:19 2007
info (pid 4048): Rebuilding default language list from /usr/lib/locale

Wed Nov 28 17:51:19 2007
info (pid 4048): Rescanning both config and servers files
Warning: Null child found in argument list to unmanage

Wed Nov 28 17:54:49 2007
info (pid 4048): Rebuilding default language list from /usr/lib/locale

Wed Nov 28 17:54:49 2007
info (pid 4048): Rescanning both config and servers files

Wed Nov 28 17:55:20 2007
info (pid 4048): Rebuilding default language list from /usr/lib/locale

Wed Nov 28 17:55:20 2007
info (pid 4048): Rescanning both config and servers files
Warning: Null child found in argument list to unmanage
Warning: Null child found in argument list to unmanage
Warning: Null child found in argument list to unmanage
XIO: fatal IO error 131 (Connection reset by peer) on X server "hostname:1.0"
after 747 requests (741 known processed) with 0 events remaining.
Warning: Null child found in argument list to unmanage
Warning: Null child found in argument list to unmanage
Warning: Null child found in argument list to unmanage

I tried # /usr/dt/bin/dtconfig -reset but didnt help. I can login to the server from a different machine successfully.
This is really getting on my nerve. Please help.
Thursday, November 29, 2007 5:01 PM - Support

Re: XDMCP connection very slow

 
If the login screen appears but cannot login to your account, it means Xmanager is successfully connected to the remote host. In this case, you have to check the user¿s login scripts (e.g. (.profile, .cshrc, .bash_profile, etc) to see if the DISPLAY variable is manually assigned. To use Xmanager, the DISPLAY value should not be manually assigned. Also, you can test this by creating a new account and logging in with Xmanager.

If it takes too long for the login screen to appear and you are using a name server, then, DNS server maybe responding too slowly or the lookup sequence might cause repeated tries for your PC. In this case, you have to check with your network administrator and make a proper correction in DNS.


---
Technical Support
Friday, November 30, 2007 12:07 AM - Sysadmin

Re: Re: XDMCP connection very slow

 
Thanks for your reply. I checked the login scripts but couldn't find anything that passes the variable for DISPLAY.(I might be missing the line - can you please give a sample line to look for?). Also I can see the CDE login window right away but after I put the user name and password, I takes forever (nothing appears, just black screen.) Any help will be really appreciated. I will double check with the dns server.

Thanks
Friday, November 30, 2007 10:06 AM - Support

Re: Re: Re: XDMCP connection very slow

 
You should look for something like this:

setenv DISPLAY HOSTNAME:0
or
export DISPLAY HOSTNAME:0

Also, if you see black screen after logging in, it is possible that the user account is corrupted. Please try creating a new user account and see if the problem persists.

---
Technical Support